Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület

Nálunk a Pharos 95-nél kiemelt szerepet kap környezetünk jóléte és régiónk fejlődése. Épp ezért cégünk hozzájárul az Országos Egyesület A Mosolyért fenntartásához.

A szervezet 2005 elején alakult és kezdte el működését, és céljaként elsősorban a gyógyíthatatlan beteg gyerekeken való segítséget, valamint egyes megyei kórházak, mentőállomások és egyéb egészségügyi és szociális intézmények segítését tűzte ki.

OEAM

Tevékenységeik közé tartozik például az otthoni beteg gyermekek ápolása és részükre a szükséges orvosi eszközök vásárlása, életmentő műtétek finanszírozása egyes egészségügyi intézmények osztályainak támogatása, valamint egyes mentőállomások elavult és hiányos műszereinek pótlása.

Az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület szervezésében minden évben megrendezésre kerül a MOSOLYTÁBOR. A kempingezésen a Mosoly Egyesület hozzájárulását igénybe vevő családok gyermekei vesznek részt immár sokadik alkalommal. A táborozás azoknak a tevékenységeknek a folytatása, amelyek a tanév közben az intézmények által működtetett programként folynak napi rendszerességgel. Az eseményen 6-14 éves elemi iskolás korú gyermekek vettek részt az ország egyes megyéiből, akikkel a táborvezető nevelők foglalkoztak, valamint a tematikus foglalkozásokat megvalósító munkatársak.

“Nagyon örülünk, hogy ismét sikerült megszerveznünk a Mosolytábort. A foglalkozásokon szerzett pozitív tapasztalatok ösztönöztek bennünket az idei tábor megszervezésére is. Mindig arra törekedtünk, hogy minél színesebb, sokoldalúbb programot valósítsunk meg a gyerekek örömére. Az egyhetes táborban olyan foglalkozásokat tartunk, amelyek célja a gyermekek legkülönbözőbb adottságainak fejlesztése, környezetvédelem, versmondás, színház-dráma, sport, sok-sok mozgás, vidámság és derű.”

 Az egyhetes program célja, hogy minél több örömöt, derűt, jó kedvet és mosolyt kaphassanak a gyermekek, már a tanév kezdete előtt. Új és szép tapasztalattal legyen gazdagabb a fiatal generáció.