A Pharos 95 2017 nyarán érkezett Lendvára, ezzel egy időben a klub feljutott a harmadosztályból a második ligába az első helyen végezve a pontvadászatban. Cégünk alapítóját Végh Gábort pedig, az FK Nafta Lendava egyesületének elnökévé is megválasztották.

Azóta a kisváros csapata az NB2 stabil, meghatározó szereplőjévé vált és évről évre a bajnokság felsőosztályában bizonyít. A klub történetének legnagyobb sikerére is sor került, a 2020-as szlovén kupadöntőbe jutás keretében.

Az infrastruktúra is rohamos fejlődésen megy keresztül, mivel 2020 őszével elkészült az 50*70-es műfüves gyakorló pálya, melyet a lendvai Magyar-Szlovén Kéttannyelvű Középiskola használatára is bocsájtottak az iskolai testnevelés felvirágoztatása érdekében.

A Pharos 95 időszakában megszervezésre került a lendvai utánpótlásnevelés és elindult az akadémia megtervezése, melynek célkitűzése a határon túli magyarok támogatása és a sport célú programok lebonyolítása. A Lippa szálló melletti területen két élő (fűtéssel ellátott) és egy műfüves pályán túl reflektorok, székház és öltözők is épülnek. A későbbiekben ezek közösségi események, wellness és fitness tevékenységekre is felhasználhatóak lesznek.