Kezdeményezések.

Kezdeményezések.

  • Parafa
  • Pelett fűtés
környezetvédelem

Pellet fűtés.

A teljesen megújult és korszerűsödött Pellet Hungary Kft.vel karöltve dolgozunk a pellet fűtés hazai felvirágoztatásán.

Cégünk működésének meghatározó eleme a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Anyagfelhasználásunkat igyekszünk úgy optimalizálni, hogy minél kevesebb törmelék keletkezzen. Ennek is köszönhetően csökkenteni tudjuk a hulladék mennyiséget és ezáltal szervezetünk ökológiai lábnyomát. A pellet teljes egészében természetes alapanyagokból készülő granulátum. A megmaradt végtermékből pelletet készítünk a piac legkorszerűbb gépállományának segítségével, ezzel maximalizálva a kivágott fák teljes felhasználását. Hisszük, hogy amennyiben minimalizált famennyiséggel maximalizált készterméket tudunk előállítani, cégünk is mozaikdarabját képezheti egy környezetbarát, ökocentrikus társadalmi rétegnek. Társaságunk folyamatosan keresi az új, innovatív megoldásokat. Az alapoktól kezdve, a belső információ áramláson át, szem előtt tartjuk a folyamatos mérhetőséget, hogy minden egységben sikeresen tudjuk optimalizálni az erőforrás és energiafelhasználást.

A pellet fűtés előnyei:

  • nincs gázszolgáltató
  • nincs elköteleződés, csupán a természet mellett
  • tetemes költségek spórolhatóak
  • nincs rendelkezésre állási díj
  • előre kalkulálható vásárlási mennyiség
  • a pellet energiaforrásként semleges, mivel a fa növése során megkötött széndioxid egyenlő a pellet elégetésekor kibocsátott széndioxiddal, ezért nem növeli az üvegházhatást.

Parafa.

Innovatív műfüves pályája parafával biztonságos és környezettudatos!

A parafa granulátumok számtalan előnnyel rendelkeznek a régi, napjainkra már elavult gumi alapanyagú műfűvel szemben! Nincs több sportbaleset, csak a természetes borítás, amely hosszútávú megoldást biztosít mindannyiunk számára.

Legyen biztonságosabb műfüves sportpályája!

A huszonegyedik század biztonságos sportpályáinak alapköve.

Energiaelnyelő képességének köszönhetően ízületkímélő, emellett a természetes parafa sokkal eredményesebben véd az elesések, illetve becsúszások okozta horzsolásoktól és felületi égési sérülésektől. A labdarúgó mérkőzések alkalmával a boka és térd fokozott stressz alatt áll, azonban a természetes felület kiemelkedő oltalmat nyújt a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt. Effektíven óvja a játékosok egészségét.

Nagymértékben csökkenti a sportbalesetek kockázatát

A gumis és műanyagot tartalmazó összetételek kiemelkedő hibája, hogy melegben tekintélyes a hőleadásuk. A sportolók részéről ez rendkívül zavaró, az élmény és a teljesítmény romlásával jár. A parafa kiváló hőszigetelő adottságainak köszönhetően, garantálja a talaj megfelelő hőmérsékletét.

Makulátlan és baktérium mentes sportpálya A parafa egyik természetes alkotóeleme antibakteriális és antiallergén. Elűzi a kártevőket, nem penészedik és blokkolja a parafa rothadásának megindulását. Környezettudatossági szempontból remek, mivel a természetes alapanyagnak köszönhetően újrahasznosítható.
Kipárolgása mentes az egészségkárosító hatásoktól!

A parafával tartóssága spórolást is jelent! A parafa egy remek ellenálóképességgel rendelkező anyag. Rugalmassága végett a parafa apró cellái mikroszkopikus légpárnaként funkcionálnak, amelyek összenyomódás után visszarendeződnek eredeti formájukba.

Korhadás mentes A parafa vízálló és nem szívja fel a nedvességet.

UV sugárzás sem árt neki A parafa töltet állja az UV sugárzást is, nem bomlik és nem romlik meg a használati időtartama folyamán.

Nem gyúlékony A legbiztonságosabb megoldás, mivel a parafa nem gyulladékony. Ezáltal a sportolási és szabadidős légkör zavartalan lehet vendégei részére.

Természetes megoldás

A természet visszafoglalja a műfűves sportpályák világát

Környezettudatos, és teljes mértékben természetes A különböző szintetikus szisztémákkal szemben a parafa nem hat negatívan a környezetre és az elhasználódása után 100%-ban lebomló végtermékké alakul.

Adalékmentes, nincs több természetellenes anyag! Mérgező anyagok kizárva. A játékosok és sportolók egészsége zavartalan, nem keverjük más összetevőkkel és a kellemetlen szag is a múlté. A műanyagos felületek a töltelékek miatt, sokszor szúrós szagot adnak le, ez a parafa esetében azonban nem fordulhat elő.

Ökológiai lábnyoma csekély
A parafa választása a legkörnyezettudatosabb döntés amit meghozhat. Ezzel Ön is nagy mértékben hozzájárul a természet felvirágoztatásához, akár a sportpályán, akár a parafa élőterületein, mivel lehetőséget nyújt a védett területek gazdasági és társadalmi fenntarthatósághoz.